Homepage filmsalon
****************
ORLANDO BLOOM

Geboren in Canterbury, Engeland op13 januari 1977. Op school deed hij zijn best maar had te kampen met dyslexie. Toch slaagde hij erin zich te specialiseren in poŽzie en gaf samen met zijn zus verschillende voordrachten. Toen hij verhuisde naar Londen sloot Orlando zich aan bij The National Youth Theatre en deed auditie naar verschillende Britse tv-reeksen zoals Casuality, Smack The Pony en Midsummer Murders. Ook deed hij een opmerkelijk optreden in de film Wilde, over het leven van Oscar Wilde, waarin hij opviel. In principe zat zijn loopbaan in de lift maar een ongelukkige val van drie verdiepingen werd hem bijna fataal met een gebroken rug tot gevolg. Sterk van karakter en gewillig van geest herstelde hij wonderwel en nam direct een fysieke rol aan: Legolas in alle episodes van Lord Of The Rings, waarbij hij in het eerste deel van zijn paard viel en drie ribben brak..
Maar nog steeds gaf hij de moed niet op een acteerde nog in The Calcium Kid, Black Kawk Down , Troy en Kibgdom Of Heaven, steeds zware en fysisch uitputtende rollen.
Binnenkort doet Orlando Bloom mee in een romantische film: Elisabethtown. en in de twee sequels van The Pirates Of The Carribean. We zijn eens benieuwd!

Films op www.filmsalon.be

The Pirates Of The Carribean
Kingdom Of Heaven
Lord Of The Rings: Fellowship Of The Ring
Lord Of The Rings: The Two Towers
Lord Of The Rings: The Return Of The King
Troy
Black Hawk Down