Homepage filmsalon
****************
LOUIS, HET DOCUDRAMA

REGIE:
Perry De Loor


*********


MET:
Louis

Ivan Pecnik

Joke De Vynck

Jenne Decleir

*********


BELGIE / 2010 / 50 MIN.
*********


Verdeler:

VAN ZERO TOT HERO

Louis, de bekende Antwerpse bedelaar"

In 2006 kwam Louis in het nieuws nadat hij zich ontfermde over 2 kleine kindjes. De ouders hadden hen achter gelaten bij de bedelaar om drugs te gaan kopen. Nu, 4 jaar later en na het boek, is ook de film 'Louis' een feit. Perry de Loor, student Media & Design aan de academie in Genk, maakte deze docudrama om zijn master te behalen. De film gaat over de getuigenis van Louis en een reconstructie van de feiten.

De docudrama Louis is zopas in première gegaan in zaal de Roma in Antwerpen. Opvallend was de massale opkomst en uiteraard Louis die, zoals we ondertussen weten, altijd graag van de partij is. De première kaderde in het filmfestival 7 dagen sociale film in Antwerpen. Perry de Loor, de regisseur van 22, heeft enkele bekende acteurs voor deze docudrama kunnen strikken. Namen zoals Jenne Decleir, Ivan Pecnik en Joke Devynck werkten enthousiast aan dit project mee.

Toen we Louis vroegen of zijn leven veranderd was na deze film, zei hij dat hij altijd dezelfde persoon zal blijven, bekend of onbekend. Deze man straalt betrokkenheid en warmte uit. Ook Ivan Pecnik,die Louis speelt in de reconstructie, beaamde de emotionele kant van Louis. " Ondanks zijn ruwe uiterlijk en lange baard schuilt er een heel gevoelig mens achter, " zegt Ivan.
Tot zover onze BAB: Bekende Antwerpse Bedelaar.

Ken de Kort

Bekijk de filmreportage van Ken De Kort HIER !!!