Homepage filmsalon
****************
JARED LETO

Deze fidele kerel is geboren in Louisiana (1971)waar hij samenleefde met zijn broer Shannon en twee halfbroers. Inderdaad, hij is een kind van deze tijd van gescheiden en hertrouwde ouders. Naar school gaan was niet zijn sterkste kant en gaf er snel de brui aan. Toch heeft hij de moed herpakt omdat hiij zijn droom wou waarmaken: acteur worden. Jared pakte zijn biezen richting New York alwaar les ging volgen aan de School Of Visual Arts, waar hij in zijn eerste film meespeelde: Crying Joy.

Toen hij naar Los Angeles verhuisde kwam zijn carrière in een stroomversnelling. Zijn eerste grote televisieoptreden gebeurde in My So Called Life naast Claire Danes. Hierin speelde hij Jordan Catalano, een verlegen mysterieuze kerel waardoor hij een sexsymbool werd bij de meisjes. Zijn filmdebuut was in How To Make An American Quilt naast Winona Ryder en Anne Bancroft, een tearjerker eerste klas waarin hij slechts een kleine rol vertolkte. Het grotere werk gebeurde in The Thin Red Line, een oorlogsdrama van Terence Mallick en Urban Legend van Jamie Blank, een slasher in het genre van Scream.

Jared mocht eens deftig op zijn smoeltje laten kloppen in Fight Club door Brad Pitt en kon zijn status bevestigen als hunk in Girl Interrupted als vriendje van Winona Ryder. Ondertussen verkocht hij zijn hartje aan Cameron Diaz maar eiste het terug na vier jaar omdat de liefde uitgeblust was. Eigenlijk was hij een beetje jaloers op het succes van zijn vriendin en ging plotseling zijn interesse uit naar zijn muziekgroep 30 Seconds To Mars. Zo snel is men nog nooit naar deze planeet gevlogen en hij was nog sneller terug want hij nam de rol aan van drugsverslaafde boy in Requiem For A Dream en liet zich weer eens de kop inslaan in American Psycho naast Christian Bale.

Het vervolg is gekend: Oliver Stone castte hem voor Alexander als Hephaistion, die eigenlijk was bedoeld voor Brad Pitt maar deze laatste lag efkes onder de sloef bij Jennifer Aniston. Ook zijn aandeel in Lord Of War geeft een meerwaarde aan deze film. Kortom, Jared Leto is geliefd bij de vrouwtjes door zijn liefelijke maar toch macho uitstraling. Zijn blauwe oogjes in zijn oh zo onschuldig gezichtje zullen er ook wel iets mee te maken hebben.

Filmbesprekingen op filmsalon

Alexander
Lord Of War
Panic Room