Charlie Hunnam
Homepage filmsalon
****************
CHARLIE HUNNAM

Charlie Hunnam, geboren in 1980 in Newcastle Engeland, is nog niet echt gekend bij ons maar daar kan snel verandering inkomen. Zijn nieuwste uitdaging heet Hooligans en acteert naast Elijah Wood, uit Lord Of The Rings. Nooit had hij gedacht aan een loopbaan als acteur was het niet dat hij op vijftienjarige leeftijd per toeval werd ontdekt in een schoenwinkel. Omdat hij geen keuze kon maken in het aanbod van de winkel vroeg hij volledig impuls aan een vrouw welke schoenen zij het mooist vond. Tot zijn grote verbazing bleef deze dame hem enige tijd aanstaren tot hij er wat nerveus van werd. Aan de kassa kwam dan de aap uit de mouw toen de vrouw aan hem vroeg of hij niet ge�nteresseerd was in een acteercarri�re. Bleek dat zij Byker Grove was, een televisieproducer was op zoek naar nieuw talent. Toen stomverbaasde Charlie werd voorgesteld aan de regisseur was het hek helemaal van de dam en was de start van zijn onverwachte en ongeplande levensloop.

Zijn eerste grote rol was Nathan in de gayreeks Queer As Folk waardoor hij een grote fanaanhang verwierf. Zijn populariteit in de reeks steeg en mocht ook meespelen in de tweede reeks. Tussendoor nam hij een rol aan in Whatever Happened To Harold Smith? van Peter Hewitt en zijn grote doorbraak kwam er met de verfilming van Nicholas Nickleby naar de novel van Charles Dickens waarin Hunnam de hoofdrol vertolkte. In Belgi� is deze film rechtstreeks doorverwezen naar de videorekken waardoor de bekendheid van deze blonde held in onze contreien nog eventjes werd uitgesteld. Een volgende poging kwam er met Cold Mountain naast Nicole Kidman en Jude Law. Nu mag hij de boel kort en klein slagen in Hooligans van Lexi Alexander. Hij heeft hiervoor wel zijn blonde lokken moeten afknippen en mag heel de film door met een broske zijn ding doen. We zijn eens benieuwd!

Nu kunnen Harley Davidsonfans zich rotverwend noemen dankzij de televisieserie Sons Of Anarchy waarin Hunnam de rol vertolkt van Jax, een bendelid wat klaar wordt gestoomd om de leidersfakkel over te nemen van Clay (Ron Perlman). Eerste seizoen is te verkrijgen in een box op koop.

Filmbesprekingen op filmsalon

Hooligans

Extra foto klik hier!